вторник, 17 февраля 2015 г.

Повідомлення № 20-ОПП при оренді: потрібне чи ні?


Податківці вважають, що подавати форму № 20-ОПП при оренді потрібно, причому як орендодавцю, так і орендарю. При цьому нагадаємо: самою формою № 20-ОПП у графі «Стан об’єкта оподаткування» названі такі стани об’єкта, як «здається в оренду» та «орендується». Строк подання — 10 робочих днів з дати оформлення договору оренди (див. підкатегорію 119.11 ЗІР).

Орендодавцю потрібно подати повідомлення за формою № 20-ОПП з ознакою «4», а у графі «Стан об’єкта оподаткування» вказати «здається в оренду». При цьому майте на увазі: у разі припинення оренди орендодавцеві також доведеться подати це повідомлення.

Орендар подає форму № 20-ОПП з ознакою «2». Що стосується графи «Стан об’єкта оподаткування», то якщо орендований об’єкт відразу ж використовується, то в ній потрібно вказати «орендується та експлуа­тується», а у графі «Вид права на об’єкт» — «право оренди».

Якщо форму № 20-ОПП не подати, то, на думку податківців, на підприємство накладається штраф за п. 117.1 ПКУ — 510 грн. (див. підкатегорію 119.12 ЗIР). Для підприємців він становитиме 170 грн.

Комментариев нет:

Отправить комментарий