понедельник, 29 мая 2017 г.

Розірвання договору підряду


Договір підряду укладається, з урахуванням вимог чинного законодавства. При неможливості припинити його належним чином, договір може бути розірваний достроково за згодою сторін або в судовому порядку.

Закон передбачає особливі підстави розірвання договору підряду, які притаманні тільки цьому договору. Розірвання договору підряду передбачає відшкодування збитків, які передаються на відкуп сторонам договору, а також виплату компенсації витрат або виноситься на вирішення даного питання суду.

Кожна зі сторін договору має право вимагати достроково розірвати договір у разі порушення іншою стороною істотних умов договору або ж при зміні обставин, які були основними при підписанні договору.

Розірвання договору підряду

Розірвання договору підряду тягне за собою виникнення додаткових вимог, при наявності яких можна звернутися до суду з вимогою розірвати договір.


Суд має право задовольнити такі вимоги, якщо:

Сторони при підписанні договору розраховували, що зміна обставин не трапиться;

Обставини змінилися не з волі зацікавленої в цьому сторони, і особа не може самостійно подолати їх появу;

Якби сторони не змінили умови договору, то це могло спричинити для зацікавленої сторони збитки, при чому сторони могли б більшою мірою позбутися того, на що вони розраховували;
Виходячи з умов договору або звичаїв ділового обороту, ризик зміни обставин несе заінтересована сторона.

Якщо у вас виникли питання, пов’язані з договорами підряду, його виконанням і розірванням, зверніться до послуг кваліфікованого адвоката, який допоможе якісно і зі знанням юридичної грамоти вирішити всі хвилюючі вас питання.

Джерело: jurist

Комментариев нет:

Отправить комментарий