суббота, 13 мая 2017 г.

Програмне забезпечення ДФСУ не дає можливості нараховувати єдиний податок залежно від рішень місцевих рад


Оксана Продан надіслала звернення до ДФС з проханням привести програмне забезпечення у відповідність до вимог ПКУ та автоматизувати облік за ставками меншими 10% для I-ї групи та 20% для II-ї групи єдиного податку.

Нагадаємо, що п. 293.2 ПКУ передбачено право сільських, селищних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад встановлювати ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців у межах до 10% розміру прожиткового мінімуму для платників першої групи єдиного податку та у межах до 20% розміру мінімальної заробітної плати для платників другої групи.


За інформацією працівників ДФСУ в різних областях налаштування програмного забезпечення ДФС не дає можливості автоматичного обліку зобов’язань суб’єктів господарювання з єдиного податку у відповідності до ставок податку, затверджених місцевими радами, нижчих за максимальні.

З огляду на це, Оксана Продан звернулась до в.о. Голови ДФС М. Продана з проханням забезпечити приведення програмного забезпечення ДФСУ у відповідність до вимог Податкового кодексу та автоматизувати облік за ставками меншими 10% для першої групи та 20% для другої групи єдиного податку.

Джерело: dtkt

Комментариев нет:

Отправить комментарий