понедельник, 22 мая 2017 г.

Підстави надання безоплатної правової допомоги пропонують уточнити


Під час засідання Комітету з питань надання безоплатної правової допомоги НААУ обговорили зміни до Правил адвокатської етики в частині поведінки та дій адвокатів, які надають БПД.

На думку членів комітету, такі зміни мають стосуватися посилення захисту конфіденційної інформації та інформації, яка становить адвокатську таємницю, в роботі адвокатів з центрами надання БПД. Уточнення потребує норма про підстави надання безоплатної правової допомоги відповідно до договору та доручення центрів.

Також мають бути врегульовані питання оплати та видаткових витрат на виконання доручень центрів. Окрім того, має бути уточнений порядок дій адвоката БПД у разі залучення його на окрему процесуальну дію.


«Зміни до Правил адвокатської етики в частині надання безоплатної правової допомоги мають бути спрямовані на недопущення порушень права на захист, гарантії своєчасності та повноти надання БПД», – вважає голова Комітету Сергій Вилков.

Змінами до Правил адвокатської етики також має бути уточнена поведінка адвокатів БПД з адвокатами, залученими клієнтами на платній основі.

Також під час засідання було вказано на необхідність зміни порядку включення адвокатів до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу. Право на адвокатську діяльність підтверджується свідоцтвом і не потребує підтвердження додатковими конкурсами чи тестуваннями, зазначено у повідомленні.

Джерело: ukrainepravo

Комментариев нет:

Отправить комментарий