среда, 17 мая 2017 г.

Під санкції РНБО потрапили «1С», «Яндекс», «Вконтакте», «Одноклассники», «Мейл.ру» та багато інших


РНБО вирішило оновити персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкції) для окремо визначених фізичних і юридичних осіб.

Під санкції потрапили, зокрема:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «1С» (Общество с ограниченной ответственностью «1С»)

Серед обмежувальних заходів, зокрема: заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власності, заборона здійснення державних закупівель товарів, робіт і послуг у юридичних осіб — резидентів іноземної держави державної форми власності та юридичних осіб, частка статутного капіталу яких знаходиться у власності іноземної держави, а також державних закупівель у інших суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж товарів, робіт, послуг походженням з іноземної держави, до якої застосовано санкції.

2. Товариство з обмеженою відповідальністю «Яндекс» (Общество с ограниченной ответственностью «Яндекс»)

Серед обмежувальних заходів, зокрема: заборона інтернет-провайдерам надання послуг із доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів.

3. ТОВ «Вконтакте» (ООО «Вконтакте»)


Серед обмежувальних заходів, зокрема: заборона інтернет-провайдерам надання послуг із доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) та «Одноклассники» (www.ok.ru).

4. ТОВ «Мейл.РУ Україна»

Серед обмежувальних заходів, зокрема: заборона інтернет-провайдерам надання послуг із доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів Mail.ru (www.mail.ru) та соціально-орієнтованих ресурсів «Вконтакте» (www.vk.com) і «Одноклассники» (www.ok.ru).

Указ Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 15.05.2017 р. № 133/2017

Як повідомляє korrespondent.net, в розширений список потрапили 1 228 фізичних та 468 юридичних осіб. Проти юросіб термін дії санкцій продовжений від року до трьох років, для фізичних осіб – на терміни один рік, три роки, п’ять років і безстроково.

Зокрема указ передбачає блокування доступу до соцмереж ВКонтакте і Одноклассники, а також до сайтів Mail.Ru Group і Яндекса (але сам пошуковик буде працювати). Санкції передбачають блокування доступу до сервісів, 1С, Софтлайн Груп, Корпорації Парус і ще ряду інших російських IT-компаній.

Також санкції введені проти телеканалів РБК, “ТВ Центр”, ВГТРК, “НТВ Плюс” і “Звезда”, і антивірусних компаній “Лабораторія Касперського” і DrWeb. Інтернет-провайдерам наказано заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів. Поки всі перераховані вище сайти, які потрапляють під заборону, працюють.

Джерело: info

Комментариев нет:

Отправить комментарий