среда, 5 апреля 2017 г.

Нотаріусам підготували посібник про податки та збори в нотаріальній діяльності


Нотаріальна палата України підготувала методичний посібник "Податки та збори в нотаріальній діяльності".

Практичний посібник розроблений, аби допомогти нотаріусам та іншим особам розібратися в питаннях податкового обліку, звітності та порядку сплати обов’язкових зборів та платежів в Україні. 

Посібник підготовлено на підставі чинного законодавства, роз’яснень податкових та інших державних органів і судової практики. У ньому охарактеризовано порядок реєстрації та обліку платників податків, облік доходів і видатків, здійснення контролю за справлянням податків, зборів, платежів та порядку вирішення спорів у цій сфері.

Рекомендації, які містяться у посібнику, спрямовані на уніфікацію і спрощення порядку розрахунку і сплати податків та зборів нотаріусами, зокрема щодо правильності обчислення і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору і єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.


Також розкрито засади обліку та сплати податкових платежів нотаріусами, які здійснюють незалежну професійну діяльність як самозайняті особи. Розглянуто та охарактеризовано особливості розрахунку і сплати обов’язкових платежів, оформлення податкових декларацій, звіту ЄСВ, порядку ведення книги обліку доходів і видатків. 

Крім того, висвітлені питання податкового контролю за звітністю нотаріусів з боку контролюючих органів. Зосереджена увага на окремих питаннях, щодо яких найчастіше виникають спори між нотаріусами і податковими органами.

Посібник перебуває у вільному доступі і його можна завантажити на сайті НПУ.

Джерело: ukrainepravo

Комментариев нет:

Отправить комментарий