вторник, 11 апреля 2017 г.

Плани документальних перевірок платників податків складатимуть з 2018 року


Річний план-графік проведення документальних перевірок платників податків складається починаючи з 2018 року. Це передбачено наказом Міністерства фінансів України від 27 лютого 2017 року № 294.

Проекти річних планів-графіків складаються територіальними органами ДФС не пізніше 1 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки.

План-графік документальних планових перевірок на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому будуть проводитися такі документальні планові перевірки. 

Оновлення річного плану-графіка здійснюється у разі його коригування територіальними органами Державної фіскальної служби.


Нагадаємо, що документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення планових документальних перевірок. До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.

Періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків визначається залежно від ступеня ризику в діяльності таких платників податків, який поділяється на високий, середній та незначний. 

Платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім - не частіше ніж раз на два календарних роки, високим - не частіше одного разу на календарний рік.

Джерело: ukrainepravo

Комментариев нет:

Отправить комментарий