понедельник, 3 июля 2017 г.

З липня платників пдв очікують зміни


Починаючи з 1 липня 2017 року реєстрація податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних може бути зупинена відповідно до пункту 201.16 статті 201 Податкового кодексу України у разі відповідності такої податкової накладної / розрахунку коригування сукупності критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН. Про це повідомляють податківці.

Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.06.2017 № 567.

Зокрема, Моніторинг податкових накладних та розрахунків коригування провадиться контролюючими органами за такими критеріями:

обсяг постачання товару/послуги, зазначений у податковій накладній, яка подана на реєстрацію в ЄРПН, у 1,5 раза більший за величину, що дорівнює залишку різниці обсягу постачання такого товару/послуг, зазначеного в податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих із 01.01.2017 р. у ЄРПН, та обсягу придбання на митній території України й/або ввезення на митну територію України відповідного товару, зазначеного з 01.01.2017 р. в отриманих податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих у ЄРПН, та митних деклараціях, і переважання в такому залишку товарів із кодами згідно з УКТ ЗЕД, які визначаються ДФС, більш ніж 75% загального такого залишку та відсутність товару/послуги, зазначеної в податковій накладній, яка подана на реєстрацію в ЄРПН, в інформації, поданій платником податку за встановленою формою, як товару/послуги, що на постійній основі постачається (виготовляється);


відсутність (анулювання, призупинення) ліцензій, виданих органами ліцензування, які засвідчують право суб’єкта господарювання на виробництво, експорт, імпорт, оптову й роздрібну торгівлю підакцизними товарами (продукцією), визначеними пп. 215.3.1 та 215.3.2 ПКУ, стосовно товарів, які зазначені платником податку в податковій накладній, поданій на реєстрацію в ЄРПН.

Якщо за результатами Моніторингу визначено, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає вимогам першого пункту критеріїв й сума ПДВ, зазначена в податкових накладних, зареєстрованих платником ПДВ у ЄРПН у звітному (податковому) періоді з урахуванням податкової накладної/розрахунку коригування, поданої на реєстрацію в ЄРПН, які відповідають вимогам  пункту 1 Критеріїв, більша за середньомісячну суму сплачених за останні 12 місяців ЄСВ, податків та зборів (крім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України) платником податку та його відокремленими підрозділами, реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється (п. 201.16 ПКУ).

Якщо ж за результатами Моніторингу виявилося, що податкова накладна /розрахунок коригування відповідає одній із умов, зазначених у п. 2 критеріїв, — реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування  також зупиняється відповідно до вимог п. 201.16 ПКУ.

Джерело: ukrainepravo

Комментариев нет:

Отправить комментарий